Нивото на река Русенски Лом е нормално за сезона

06:42, 24 авг 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По данните на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН в понеделник и вторник  валежи няма да има. През изминалото денонощие са регистрирани повишения на речните нива на наблюдаваните реки в страната. Водните количества на по-голямата част от тях са около праговете за средни води. Водите във водосборите на реките. Янтра и Русенски Лом са около праговете за високи води.

На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН водните нива на реките от Дунавския басейн ще се повишават в целия водосбор. Лом, Огоста, Искър и в горните и средни течения на реките. Вит, Осъм, Янтра, Русенски Лом и Добруджанските реки.

От днес се очаква водните нива на реките да се понижават. Според моделираните водни количества за р. Янтра, прогнозираните водни количества за 24 и 25. август ще са над средномногогодишната стойност. По - значителни повишения ще има днес в горното течение на водосбора. Водните количества ще са под прага за внимание.

Според моделираните водни количества за р. Русенски Лом на 24 и 25 август нивото ще бъде около и над средномногогодишната стойност и под прага за внимание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама