Цяла седмица ще празнуват в Гълъбово

07:12, 24 авг 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цяла седмица ще продължат проявите в Гълъбово за празника на града, съобщиха от Общината.

Началото на тъжествата по повод 46-годишнината от обявяването на Гълъбово за град ще даде кметът на общината Николай Тонев днес от 18:00 часа на стадион „Христо Ботев“. В празничния понеделник ще се отбележи и 70- годишнината от създаването на футболния клуб „Ботев“ Гълъбово. По неписана традиция такъв тип годишнини се честват с приятелско гостуване на чуждестранни отбори. Затова довечера „Ботев“ Гълъбово ще приеме на свой терен отбора на „Суфли“ – Гърция. Срещата ще се подгрява от рок групите на английските заселници от с. Главан, община Гълъбово. Организаторите са предвидили изненади за феновете на футбола.

С моноспектакъла на Георги Мамалев „Какво става“ във вторник  от 20.00 часа в дома на културата стартира културната програма за любителите на театралното изкуство. В сряда също от 20.00 часа, за втори път на гълъбовска сцена ще се изяви трупата на Нешка Робева с вихрения спектакъл „Разбъркай го – да се оправи“.

Любимият на много поколения поп певец Георги Христов ще зарадва своите почитатели на 27 август. От 20.00 часа в голямата зала на дома на културата, жители и гости на Гълъбово ще се насладят на вечнозелените хитове „Черно и бяло“, „Болка“, „Майчице“ , „Нямам нужда от много приятели“ и др.

Атрактивна футболна среща ще се разиграе на стадиона в Гълъбово от 18:00 часа в петък между „Отбор на сърцето“ с участието на Орлин Павлов, Лео, Спенс, Румънеца и Енчев и др. и отбора на община Гълъбово. Фурор в програмата се очаква да предизвикат легендарните рок-динозаври БТР. Техният концерт ще бъде в петък вечерта от 20.30 часа пред дома на културата на новата открита сцена.

Традиционната киноложка изложба ще се проведе в събота в 10.00 часа сутринта на градския стадион. В същия ден, но вечерта от 20.00 часа в центъра на града, ще изнесе концерт поп-фолк дивата Нелина, след което сцената ще завладеят народните любимци на тракийската народна музика от Конушенски народен оркестър с ръководител Никола Илиев.

Празничните дни ще завършат в неделя с традиционите народни борби, които ще се проведат от 10.00 часа на стадион „Христо Ботев“

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама