Уникален етнографски музей посреща туристи в Созопол догодина

07:52, 24 авг 15 / Култура 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преобразяват сградата на Тракийския хан в Созопол в етнографски музей до пролетта на следващата година. Общината вече търси фирма, която да изпълни проекта, показа справка на Topnovini.bg.

Обществената поръчка е на стойност 332 747,43 лв. без ДДС. Проектът предвижда дейности за опазване на сградата Тракийския хан, неговата социализация при пълно запазване на първоначалния вид, съживяване на изложбени пространства чрез интерактивни технологии и превръщане на съществуващата етнографска сбирка в музей с открити и закрити изложби. Изпълнението му ще се вписва в цялостна визия на Археологически резерват "Античен град Аполония".

Фирмата ще бъде ангажирана да извършва дейности по подмяна на отделни елементи от покривната кострукция, както и извършване на на изцяло нови архитектурни дейности – мазилки, шпакловки, замазки, облицовки, настилки, вътрешна дограма, подмяна на елекрическа инсталация, подмяна изцяло на восопроводна и канализационна инсталации, подмяна на вентилационна инсталация. В дворното пространство се предвижда подмяна на съществуващата настилка.

Трябва да бъде осигурен и достъп до сградата на хора с увреждания.

Кандидатите могат да подадат офертите си до 23-ти септември. Отварянето на предложенията ще бъде на следващия ден /24 септември/ от 11,00 ч. в сградата на Община Созопол.

Фирмата, спечелила поръчката, трябва да изпълни проекта до 15 април 2015 година. Така идното лято градът ще предлага още едно място за посещение на своите жители и гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама