Надежда Нейнски: Бежанците са били насочени къде да ходят

08:46, 24 авг 15 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опасност бежанската вълна да достигне и България винаги съществува. В мен остава въпроса как така решават къде да отидат, за да се получава такова струпване. У мен остава убеждението, че тези хора са насочени. Тази група хора, които са в изключително тежко състояние няма да намалее  като количество. Това каза в ефира на Нова телевизия посланикът ни в Турция Надежда Нейнски.

Тя посочи, че Германия естраната, която е поела най-серизона бежанска вълна. По думите и активната на България относно мерките за спиране на бежанския поток е много важна.

„ Аз смятам, че понеже се говореше за съвместно действия за бежанците между България и Гърция- има механизми, за колективни действия. България като член на ЕС тябва да се вдигне и да ни се обърне внимание, защото когато от тук минат бежанци ние ги регистрираме и записваме. Много е важно да се вземат мерки и за трафикантите на хора. Те се възползват от нещастието и безиходицата на другите, и стават все по ногобройни“, каза Нейнски.

Тя посочи, че е важно да се помисли за изграждането на лагери, в които бежанците да бъдат запазени в близост до местата, където живеят, за да не се разселят и  да може,  когато всичко се оправи те да се върнат в домовете си.

Надежда Нейнски коментира и предстоящите избори. Тя обясни, че местните избори имат много по-различен профил от националните.

 „При местните избори много често се влиза в пълно противоречие с това, което се случва на нацонални избори. Стават много коалиции. И накрая голяма част от партиите казват, че са победители. В много общини Герб подкрепя кандидатите на ДПС. Но важното е на тези избори е дали Реформаторите ще запазят доверието и гласовете си“, каза тя.

Нейнски посочи, че и Турция се готви за предсрочни избори, след като вчера изтече и последният срок за създаване на правителство. Тя обаче не пожела да направи прогноза за изхода на изборите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама