Започват консултации за съставяне на ОИК във В. Търново и Г. Оряховица

09:06, 24 авг 15 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметoвете на общините Велико Търново и Горна Оряховица свикват консултации за съставяне на Общински избирателни комисии, съобщават от кметските администрации в двата града.

Във Велико Търново консултациите са насрочени за 25-ти август. Общият брой на членовете на ОИК за община Велико Търново е 11 – по 3-ма от управляващата партия ГЕРБ, 2-ма от Коалиция "БСП лява България" и по един от останалите парламентарно представени партии и коалиции, при брой на избирателните секции до 150.

Броят на членовете на Общинската избирателна комисия в Горна Оряховица е както следва – с до 150 избирателни секции – 11 членове, с над 150 – 13. Съотношението им е разпределено по същия начин - трима от ГЕРБ, 2-ма от БСП и по един за ДПС, РБ, ПФ, ББЦ, Атака и АБВ.

Поканата за консултациите за съставяне на ОИК е насрочена за сряда – 26-ти август, информират от кметската администрация в железничарския град.

Срокът за провеждането на концултации не трябва да е по-късно от 29-ти август. Съставите трябва да бъдат назначени 50 дни преди изборния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама