Поправителна поръчка за детски площадки в Русе

09:31, 24 авг 15 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нарушения в откриването и провеждането на обществената поръчка провалиха първата процедура, с която трябва да се обновят и строят нови детски площадки в Русе, обявена в края на юни т.г.

Тя се състоеше от три обособени позиции - обновяване на 20 съществуващи детски площадки; изграждане на нова детска площадка за деца от 3 до 12 г. и инженеринг, обновяване на съществуваща детска площадка в квартал "Средна кула".

За тях дори се явиха двама кандидати. Единият е русенската фирма "Дунав" АД, представлявана от Борислав Неделчев Панайотов, който влиза в съвета на директорите заедно с Радосвет Крумов Радев и Борис Анчев Борисов. Другият кандидат бе обединението "Русе 2015" ДЗЗД, което включва "Медиком" ООД и "АС-Строй" ЕООД на Асен Асенов Тодоров, собственик и на ЕТ "Асто-метал", който представлява и обединението. Дружеството "АС-Строй" пък изгражда и площадките за стрийт фитнес в Русе.

Процедурата за детските площадки обаче бе прекратена. Решението на Община Русе бе взето поради установени нарушения при откриването и провеждането й, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена процедурата. Установено е противоречие между обявеният критерий за оценка на офертите в обявлението за обществена поръчка и документацията за участие. В раздел IV.2.1. от обявлението за обществена поръчка е посочен критерий за оценка на офертите "Най-ниска цена". Същевременно, в документацията за участие е записано, че критерият за оценка на предложенията е "икономически най-изгодна оферта". При такова вътрешно противоречие не може да се реализира основното задължение на всеки участник – да оферира придържайки се "точно" към изискванията на възложителя.

В критериите за оценка на офертите по новата поръчка е посочено "икономически най-изгодна оферта при - предлагана цена за изпълнение на поръчката /тежест: 50/, срок за изпълнение на поръчката /тежест: 30/, описание на технологията на изпълнение /тежест: 20/".

Няма промяна при останалите основни показатели, като тя отново е със същите три обособени позиции, същата стойност - 458 217 лв. без ДДС и същия срок за завършване - 30.06.2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама