Водата от три чешми в Шумен е негодна за пиене

10:44, 24 авг 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водата от три чешми в Шумен не отговаря на нормите и е негодна за пиене. Това сочат резултатите от взетите на 18 август проби на водата от местните водоизточници, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

С отклонения по микробиологични показатели е водата от чешмата в кв. „Боян Българанов” до Бабешкия мост. Водата от тази чешма не следва да се ползва за пиене.

Водата от чешмите на ул. „Янко Сакъзов” и в кв. „Боян Българанов” до бившия КЕЧ не отговаря на здравните норми по химични (наднормено съдържание на нитрати) и микробиологични показатели и не следва да се ползва за питейни цели.

По всички изследвани показатели отговаря водата от чешмите до комплекс „Кьошковете”, до комплекс „Орбита”, до бившата ТПК „Пчела”, по пътя за Паметник „Създатели на българската държава”, по пътя за кв. „Дивдядово”, в кв. „Дивдядово” до комплекс „Бохеми”, в кв. „Дивдядово” на ул. „Поройна”, от чешма № 1 и от чешма № 2 по пътя за с. Лозево.

От здравната инспекция обръщат внимание, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка – дезинфекция, уточняват от РЗИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама