Магистрала "Струма" подмина пътя за Рилския манастир

11:05, 24 авг 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отсечката от автомагистрала "Струма" между Дупница и Благоевград, чието завършване трябва да приключи до 20 октомври, няма да има пряк излаз към Рилския манастир, пише в. „Труд.

Когато се пътува през магистралата от София към светата обител, човек ще трябва да слезе от пътен възел “Бобошево” и да използва стария път, за да стигне до Кочериново и оттам да хване пътя за Рилския манастир. Когато се придвижва от Гърция, трябва да мине през изхода за село Бараково и така да стигне до Кочериново. И в двата случая пътят се удължава с около 5 километра.

Проектът за магистралата, който е изготвен още преди години, е допуснал този сериозен пропуск и магистралата слиза направо под главен път Е-79. По този начин отминава разклонението за националния туристически обект - Рилския манастир.

Агенция "Пътна инфраструктура" е отговорна за проекта, а не на строителят, който просто го е изпълнил, уточнява изданието.

За Петрич също е щяло да няма отбивка от магистралата, но агенцията навреме се е усетила и срещу допълнителни 1, 5 млн. лв. от бюджета в последния момент е проектиран пътен възел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама