С 600 хил. лева ремонтират част от Асеновградско шосе

11:25, 24 авг 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартира реконструкцията на Асеновградско шосе от от поделението на Строителни войски до полицейската караулка, за която Община Пловдив е заделила 600 хил. лева. Парите ще бъдат вложени в ремонта на около 20 хил. квадратни метра пътна настилка, ще бъдат подменени още мантинелите, ще се възстановят и всички осветителни тела до Околовръстното.

"Този обект е пример за добро междуобщинско сътрудничество", коментира кметът Иван Тотев по време на днешната първа копка. Той поясни, че пътят е асфалтиран преди две години до поделенията, тъй като границата на града завършва точно тук, след което попада в рамките на Община Родопи.

Кметът припомни, че през годината бе подписано споразумение с кмета на "Родопи" Пламен Спасов, даващо възможност но Община Пловдив да управлява и поддържа входно-изходната артерия.

Реалната работа започва в четвъртък, когато за движение ще затвори източното платно на Асеновградско шосе. Движението ще бъде двупосочно в западното платно, ремонтът на западното платно се очаква да стартира след около 20 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама