Румънски водач блъсна полицай в района на Дунав мост

11:37, 24 авг 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Румънски водач е блъснал полицай в района на Дунав мост, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе. Униформеният служител е изпълнявал задълженията си по въведената временна организация на движението, заради задръстванията в района.

Работата по рехабилитацията на моста над река Дунав от румънска страна при Гюргево продължават и това води до бавно преминаване през съоръжението и образуване на колони, както от товарни, така и от леки автомобили по пътните артерии от българската страна, което налага денонощна работа на дежурните полицейски екипи от ОДМВР – Русе за регулиране на трафика.

Произшествието е станало вчера вечерта. Дежурна следствено-оперативна група е извършила оглед на място и са изяснени следните обстоятелства: на 23 август, около 19:10 часа, на бул. България, в района на кръгово кръстовище, в посока ГКПП Дунав мост /вход/, лек автомобил “Хонда Сивик” с румънска регистрация, управляван от румънския гражданин Б.М. на 30 години, който не изпълнява задължението си да се съобразява с разпоредбите на контролен орган, при въведена временна организация на движението, не спира и не изчаква, за да се вкючи в движението, а продължава напред, при което блъска служител на МВР, изпълняващ действия по регулиране.

Автомобилът е преминал през ходилото на полицая. 30-годишният полицай от Второ РУ е леко ранен, след преглед в МБАЛ е освободен за домашно лечение с травми на крак и ръка. Румънският водач е задържан за 24 часа и срещу него е започнато бързо производство. Работата по случая продължава, съобщават още от ОД на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама