ДПС и Патриотичният фронт в битка за секретар на ОИК - Благоевград

13:11, 24 авг 15 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС и Патриотичният фронт влязоха в битка за секретарското място в Общинската избирателна комисия в Благоевград. От областното ръководство на движението предложиха Мехмед Бахтов за секретар, а кандидатурата на патриотите е Вилислав Балев.

Кандидатът на ПФ Балев бе подкрепен от Реформаторския фронт, БСП, Атака, АБВ и България без цензура, а Бахтов от ДПС получи подкрепата единствено на ГЕРБ. Въпреки това от партията на Лютви Местан настояха секретар да е именно техния член. Поради този факт кметът Атанас Камбитов изиска от партиите да представят писмено подкрепата си за един от кандидатите до 14 часа днес. След това именно той ще реши кой ще заеме поста.

На днешните консултации за състава на избирателна комисия бяха избрани председател и заместник-председател на структурата. Това ще са съответно Елена Панчева от ГЕРБ и Йордан Симонски от БСП - Лява България. Те бяха и единствените кандидати за постовете.

ГЕРБ ще имат още двама членове в комисията. Техните имена обаче не бяха оповестени. Вторият член от червената партия пък е Мария Стойнева. Партията на Николай Бареков предложи за член на комисията Радостина Новоселска. Кандидатурата на Атака пък е Янко Иванов, а на АБВ доцент Кремка Станкова. От квотата на Реформаторския блок в състава на ОИК - Благоевград ще влезе Милена Велкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама