Изцяло затварят бул. "Витоша" пред НДК до 1 септември

13:42, 24 авг 15 25 732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Затварят се източните платна на бул. „Витоша“ от страната на Националния дворец на културата (НДК) от утре в участъка между ул. „Гургулят“ при бул. „Патриарх Евтимий“ до бул. „Пенчо Славейков“. Така се спира цялото движение в участъка до 1 септември, като ще бъде осигурен автомобилен достъп единствено на живеещите в прилежащите сгради, каза по време на инспекция заместник-кметът на София Любомир Христов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Новият релсов път в участъка е почти изцяло положен, като остават около 15% за довършване. Старият релсов път в участъка между бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“ и връзката с бул. „България“ се демонтира. Премаханти са старите релси между ул. „Гургулят“ и бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, където беше трасето на трамвайни линии № 6 и № 7, а в момента там се изграждат пътните платна. Западните платна по известния столичен булевард са фрезирани.

До края на месец август ще бъде положен изцяло релсовият път за връзката с бул. „България“ и ще бъдат изпълнени пътните платна и по-голяма част от тротоарите. След 1 септември ще бъде пуснато движението на трамвай № 7 и това на автомобилите в участъка до връзката с булеварда, а работата по тротоарите и по двата пешеходни подлеза ще продължи.

В момента се работи по моста над бул. „България“. Проектът предвижда изграждането на нови тротоари по бул. „Витоша“ до входа на Южния парк, релсов път, пътни платна и ново осветление. Стойността на проекта е около 6,5 млн. лева.

Зам.-кметът Христов сподели, че до края на август ще бъде асфалтирано и кръстовището на ул. „Сребърна“ и бул. „Черни връх“ , а пътят ще бъде отворен за автомобили. До 15 септември е планирано да се пусне движението по обектите, за които е предвидена рехабилитация, а след началото на учебната година ще продължат ремонтните дейности, без да се възпрепятства трафика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама