Гласуват субсидии за превозвачи от Търговище

14:18, 24 авг 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Транспортните фирми в Търговище, които подсигуряват нощните влакове, както и превозвачът, който вози на най-ниски цени ще бъдат субсидирани.

Това е записано в новия механизъм за разпределяне на средствата за субсидии за вътрешно градски пътнически превози, който ще бъде гледан на предстоящата сесия на общинския съвет в четвъртък.

Приемането на документа е нужно заради нови нормативни актове на държавата, които определят какви пари ще се дават допълнително, за да се компенсират транспортни фирми, обслужващи труднодостъпни места, нерентабилни автобусни линии и др.

Право да получават субсидии имат всички превозвачи, с които Общината е сключила договор, като средствата се разпределят на база на реализираната месечна загуба, но без да надхвърлят парите, които държавата отпуска.

За обслужване на нощните влакове е предвидена 10 - процентна субсидия. По 5% са заложени за превозвача, който вози на най-ниска цена за един пътник до крайната спирка, както и за обслужване на маршрута от Търговище до село Момино, заради изключително тежките условия и сринатия пътникопоток.

За екологично въздействие също ще се дава субсидия от 5%, при положение, че фирмата разполага с превозни средства, които са с екологичен стандарт над минималния.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама