Раздават билетите за "Nazareth" в Русе от 7 септември

14:37, 24 авг 15 / Култура 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 7 септември започва раздаването на безплатните билети за концерта на легендарната група "Nazareth" в Русе, която ще се изяви в рамките на седмото издание на Green Rock Fest в "Булстрад Арена" на 13 септември.

Това бе съобщено днес на пресконференция, в която участваха кметът на Русе Пламен Стоилов и неговият заместник Страхил Карапчански, единият от мениджърите на мултифункционалната зала Иван Драндийски, както и Мария Атанасова, представител на организаторите на фестивала.

Както вече съобщихме, легендарните шотландци ще бъдат водени от новото си лице - Карл Сентънс в Русе. Певецът е известен с проектите си "Don Airey & Friends" и "The Classic Rock Show".

Припомняме, че още в средата на май кметът Пламен Стоилов съобщи новината, че вече има подписан договор за участие на рок-динозаврите в поредното издание на традиционния "Green Rock Fest" на 13 септември "Арена Русе".

"По този начин следваме традицията, стартирала преди няколко години, във всяко издание на фестивала да има голяма звезда или група. Така, след Джон Лоутън и Джо Лин Търнър, това са поредните звезди от световна величина, които гостуват в Русе", коментира Стоилов.

В убеждаването на "Nazareth" да гостува край Дунава са били включени специални презентации на града, на самия фестивал и на възможностите, които предлага новата модерна зала. Шотландците ще дойдат със свой екип, който ще контролира озвучаването и осветлението, както и над половин тон багаж. 

Вълнуващото музикално преживяване, ще бъде специален подарък от Община Русе, Общинска фондация "Русе-град на свободния дух" и техните партньори, за всички рок фенове.

Иван Драндийски уточни, че безплатните пропуски ще се раздават на две места в града - на централния вход на "Булстрад Арена" и в Доходното здание, всеки ден от 17 до 20 ч. от 7 септември. Всеки желаещ ще може да вземе най-много по 2 билета.

"Точно 5 100 безплатни билета ще бъдат раздадени. Целта е за безопасността на всички присъстващи, да не се надвиши капацитета на залата. Освен това всеки билет е и застраховка при злополука по време на концерта", заяви Драндийски, като уточни, че всеки пропуск ще носи логото на "Nazareth" и ще има специална защита.

В тази връзка и кметът Стоилов призова на русенци да не се доверяват на хора, които предлагат на места различни от посочените продажба или раздаване на билети.

Вратите на залата ще бъдат отворени в 16 ч. на 13 септември 2015. В 17 ч. започват подгряващите групи, като организаторите отново са заложили на обещаващи млади таланти, сред които са Explicit от Русе, Blood Sugar от Силистра, Gunpowder от Русе, PhenomenOn от Букурещ и Анекдот от Русе.

Тъй като билетите ще са без посочени на тях места, организаторите призоваха всички желаещи да заемат по-удобни позиции за гледане и слушане на шоуто, да го направят по-рано.

Драндийски припомни, че само седмица по-късно в "Булстрад Арена" гостуват Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма със съвместен концерт.

Наред с това календарът за залата включва мачовете от традиционния предсезонен баскетболен турнир "Русчук", както и срещите на шампионките от "Дунав 8806" във втората по сила клубна надпревара на "Стария континент" - Еврокупата на ФИБА. Предвидено е "Арена"-та да приеме и официални мачове на националния отбор по баскетбол при жените, който е воден от треньора на "сините феи" Георги Божков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама