Център за ранна диагностика на онкологични заболявания заработи в Стара Загора

15:18, 24 авг 15 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Високотехнологичен център за ранна диагностика на онкологични заболявания  заработи в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. Той е създаден по проект, финансиран по оперативна програма "Регионално развитие 2007 - 2013 г." на стойност 5,4 млн. лева.

Вече е доставена и работи модерна ендоскопска и лапароскопска апаратура, както и анестезиологичен апарат.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски и изпълнителният директор на болницата доц. д-р Йовчо Йовчев откриха официално днес модернизираната по проекта Централна стерилизация. До края на септември ще бъдат доставени нов ядрено магнитен резонанс и компютърен томограф.

"В Университетска болница в Стара Загора се създаде модерен център, оборудван с високотехнологична апаратура. Тя е от голяма полза за пациентите на здравното заведение, които годишно са около 24 000 души, защото ранната диагностика е от изключително значение за последващото лечение", каза д-р Персенски.

Той добави, че целта на ръководството на Министерството на здравеопазването е да се осигури на пациента комплексна грижа. Именно затова се предлага функционално взаимодействие между онкодиспансерите и многопрофилните болници.

"През следващите 5 години Министерството на здравеопазването ще инвестира чрез Оперативна програма "Региони в растеж" средства за подобряването на инфраструктурата на спешната помощ в България. Ще бъдат подменени с нови всички линейки в страната. Ще има обновяване и на сградния фонд", обяви  д-р Персенски.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама