Граждани сигнализират за некачествен ремонт на трамвайната линия на бул. "България"

15:45, 24 авг 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се прави ремонт на ремонта. Това е типично за градската среда в София особено след осъществяването на голям проект по рехабилитация. Става въпрос за поправянето на дефектите на трамвайната линия по бул. „България“ след изпълнение на некачествен ремонт там. За проблема съобщи неправителствената организация „Спаси София“, която публикува видео, на което се вижда, че изпълнителят на проекта не е отстранил някои проблеми шест месеца след обещанието на Столичната община това да бъде направено.

„Помните ли #ТрамвайБезумие? Струващият 6 млн.лв. ремонт на трамвайното трасе по бул. „България“, който Любомир Христов обеща, че ще ремонтира гаранционно шест месеца след откриването, се разпада и днес. Обещаният гаранционен ремонт беше само за пред камерите, изпълнен е потресаващо, а всички останали дефекти, явно са останали неконстатирани, защото още не са отстранени“, написаха в You Tube към видеоклипа си от „Спаси София“.

Те настояват да разберат „ КОЙ е отговорен за обезкуражително слабите резултати“. Дали това е възложителят, „който не следи качеството, надзорът, който е надзиравал на хартия“, или изпълнителят, „който е строил през пръсти и без проект“. А може би и двете страни, предполагат от организацията, очаквайки отговор.

Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов заяви пред „Дневник“, че са издадени предписания за всички констатирани дефекти и те се отстраняват, въпреки че се наблюдава и вандализъм. По думите му при спазване на правилата за движение няма как автомобилите да се блъскат в предпазните мрежи или оградите.

Повече от 77 снимки от ремонта бяха разпространени от „Спаси София“ в началото на месец март. В отговор Столичната община заяви, че ще глоби изпълнителя „СК 13-Трансстрой“ с 620 хил. лева.

От Европейската комисия (ЕК) пък уточнили в отговор за „Спаси София“, който е подписан от генералният директор на „Регионална политика“ Владислав Пискож, че на някои от фотографиите са показани подлезите по бул. "България", които не са част от европейския проект. Същитете аргументи са представени от общината. Глобата за изпълнителя ще бъде събрана, след като приключи и вторият етап от ремонта - кръстовището на "България" и "Акад. Иван Гешов", като тя е в размер на 695 320 лева според ЕК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама