Събрани са парите за лечението на младата майка Ирина от Белене

15:51, 24 авг 15 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вече е събрана сумата от 21 000 евро, нужна за лечението на младата беленчанка Ирина Бучева. Това става ясно от публикация във Фейсбук на страницата на Ирина.

„Имаме удоволствието да ви съобщим, че необходимата сума от 21 000 евро, за първоначалното заминаване на Ирина е събрана. Приятели, БЛАГОДАРИМ ВИ. С думи не бихме могли да опишем радостта си. Ирина е щастлива, благодарна и безкрайно ентусиазирана. Неможе да повярва, че мечтата й е на път да се сбъдне. Изказваме искрените си благодарности на всеки един, който прие нашата мисия като своя. Вие сте нашата надежда за това, един ден да заживеем в по- добър свят“, посочват в съобщението приятелите на младата жена, които се ангажираха с каузата.

Временно ще бъде стопирано набирането на още средства, до момента в който не бъде ясно на каква стойност ще възлизат следващите посещения на Ирина в Москва. Ще продължи обаче продажбата на гривните, който станаха символ на кампанията, както и на новите сувенири - ключодържатели и магнити за хладилник. По този повод ще бъде организиран и благотворителен базар, на 4, 5 и 6 септември, празника на град Белене.

Ще припомним, че Ирина Бучева е на 28 години. Тя е изцяло парализирана от пролетта на 2013 г. До момента е посетила няколко клиники в София и Плевен. Лекарите в България не й поставят диагноза и поради тази причина не могат да назначат адекватно лечение.

Желанието на Ирина е да посети „Неуровита” - клиника в Русия, с надежда за поставяне на диагноза и започване на адекватно лечение със стволови клетки.

След получено писмо от клиниката е станало ясно, че сумата за първия етап на лечението на Ирина, което е за 21 дни и включва редица изследвания, за да се провери допустимостта при пациента за клетъчна терапия, които ако са положителни, следват една или две стволови клетки трансфузия, е 21 000 Евро. За събиране на средства, които да подпомогнат семейството на Ирина, нейните приятелки откриха дарителска сметка, поставиха и кутии за дарение в град Белене и в други градове, организираха благотворителни инициативи. Така в крайна сметка нужните за първия етап от лечението средства вече са събрани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама