Кметът Детелина Николова свиква консултации за Общинската избирателна комисия

15:53, 24 авг 15 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич Детелина Николова свиква на 28 август консултации за определяне на състава на Общинската избирателна комисия за произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове и за националния референдум на 25 октомври. В консултациите участват представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 43-то Народно събрание. Могат да участват и други партии и коалиции.

Консултациите ще се проведат от 10 часа в малката заседателна зала на Община Добрич.

 На консултациите представителите на партиите и коалициите от партии трябва да представят писмено предложение за състав на ОИК, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията, която ги предлага. Освен това, те трябва да разполагат със заверено от партията копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 10 август 2015 г. или заверено от представителя на коалицията копие от решение за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или  коалиция.

За всяко лице, което е предложено да бъде член на комисията, трябва да бъде представено копие от диплома за завършено висше образование и декларация, че отговаря на изискванията на Изборния кодекс.

Поканата е изпратена до местните ръководства на ПП ГЕРБ, коалиция БСП Лява България, ДПС, Реформаторски блок, коалиция Патриотичен фронт, коалиция България без цензура, ПП Атака, АБВ.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама