БСП започва политическия сезон с предложения за данъчни промени

16:02, 24 авг 15 / Политика 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намаляване на ДДС за детските стоки, отмяна на плоския данък и връщане на данъка на най-бедните граждани. С тези предложения БСП ще стартира новия политически сезон, обяви пред медиите депутатът от левицата Корнелия Нинова.

„Всичко това ще направим със сериозни финансови аргументи, за да се види, че държавата и бюджетът няма да пострадат от тези наши предложения. Те не са популистки, а се правят с една цел – да се подпомогнат младите семейства, хората с най-ниски доходи и да се борим с демографската криза“, обясни Нинова. Другата важна тема по думите й е свързана със съдебната реформа.

„Ще внесем своите предложения по промените в процесуалните закони. Нашата теза е същата – не трябва да се правят първо промени в Конституцията, а обратното“, добави тя. Нинова коментира още проверките по бензионстанциите и цените на горивата.

„Това, което виждаме през последната седмица прилича повече на ПР акция, отколкото на реална работа по отношение на контрабандата на горивата. Приехме промени в закона, въпросът е в контрола дали те се спазват“.

По въпроса с предстоящите местни избори тя заяви, че няма информация неин колега от Народното събрание да е кандидат за кмет. По думите й БСП работи усилено във връзка с предстоящия старт на предизборната кампания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама