Откриват ремонтирания център на Омуртаг

16:03, 24 авг 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Омуртаг Неждет Шабан официално ще открие благоустроената и естетизирана централна част на града на 26 август, съобщиха от общината.

Изпълнението на проектите втори и трети етап от разширението на административния център на града започна през 2014 г.

С двата проекта на обща финансова стойност близо 1 млн. лв., бяха обновени пространството пред сградата на Общинската администрация в Омуртаг и ул.”Цар Освободител“.

Финансирането им бе от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, както и от собствени средства на общината.

По проект „Разширяване на административен център гр.Омуртаг II-ри етап”, зоната пред сградата на общинска администрация се оформи като пешеходна и бяха обвързани двата изградени площада „Независимост” и „Летец-космонавт Александър Александров”.

На входа на общината, бяха изградени два големи фонтана с огледална конфигурация.

Обособиха се множество кътове за отдих с цветарници, пейки и осветителни тела, както пред общината така и между пл.“Независимост“, сградата на бившия ГУМ и пред ресторант „Орбита” до ул. „Христо Ботев“, допълниха от кметството.

С третия етап от разширяването на административния център бе благоустроена част от ул.”Цар Освободител”, а именно зоната между кръстовището пред Районен съд до Войнишкия паметник.

Съществуващата асфалтова и тротоарна настилка бе подменена с каменни павета по пътното платно и бетонови плочи по тротоара. Сменени бяха и водопроводните тръби. Изградиха се зелени площи пред сградата, с цветарници и пейки, обособени като кътове за отдих пред търговските обекти. Засадени бяха и нови дървета по протежение на тротоара на ул.“Цар Освободител“.

Фирмата изпълнител на двата обекта, бе „Лисец” ЕООД, град Омуртаг.

В момента благоустрояването на центъра на града продължава с изпълнението на  обект „Разширение на административен център на град Омуртаг IV–ти етап“.

Финансирането му е в размер на 276 897 лв. и  е осигурено от целеви финансови средства от Републиканския бюджет.

Очаква се строителството на въпросния обект да продължи до есента.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама