Пуснаха тихомълком Веско Жеков от ареста, бил много болен

16:12, 24 авг 15 25 1286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Соченият за лидер на организирана престъпна група за наркоразпространение и изнудване на проститутки в курорта "Златни пясъци” – Веселин Жеков, тихомълком е пуснат от ареста под парична гаранция от Специализирания съд в столицата. Това научи сайтът АФЕРА от адвокатката на бившата барета Марияна Тодорова, която е изтъкнала като причина за смекчаване на мярката за неотклонение здравословното състояние на своя подзащитен.

Същият имал проблеми със сърцето, направил сърдечна криза и дори в ареста идвала линейка, разказва адвокатката. В момента болният Жеков пребивавал в къщата на жена си във варненското село Близнаци, която се води на името на нейни роднини и в която първоначално бе арестувана бившата барета.

"Слухът, че е освободен от ареста, се носи от събота насам. В ъндърграунда заваляха притеснения на врагове на Веско Жеков, които вече очакват "вендета“. Купищата абсолютно безсмислени пресаташета, които лапкат държавни пари в прокуратура и съд, мълчаха като задници и нито една институция не оповести официално промяната на мярката за неотклонение на Веско Жеков", отбелязва АФЕРА.

Междувременно, както обикновено се случва, в подземния свят всичко вече се знаеше до пълни подробности. За разлика от прокурора по делото Цветослав Вергов от Специализираната прокуратура, който довчера е твърдял, че не знаел Веско Жеков да е пуснат от ареста.

Във Варна малобройното читаво звено в полицията, което развали многогодишния комфорт на симбиозата "Веско Жеков – "мега” прокурори – съдии и висши ченгета“, също бе държано в неведение. Самите полицаи не знаеха официално новината, а спецпрокурорът лъжеше и тях. И ако не ги лъжеше, то демонстрираше пълна безхаберност по делото, което иначе наблюдава, отбелязва АФЕРА. 

Сайтът умишлено изчака оповестяването на новината, за да проследи как ще се държи цялата прогнила прокурорско-съдийска система и след като стана ясно и че пресаташето на главния прокурор Сотир Цацаров също не знае дали е пуснат Веско Жеков, обеща да провери, но не прояви присъщата си бързина. Така лъсна как, когато стане дума за "богопомазан“, институциите изведнъж млъкват.

Задържалите Веско Жеков антимафиоти научили от АФЕРА, че бившата барета е пусната с възможно най-приемливата мярка за неотклонение. Брилянтни източници на сайта коментираха, че Жеков отново е спасен от затвор, за да стане защитен свидетел по делата срещу Иво Гела и Черния Роди.

"Ако беше на мястото на ченгетата, които сега си гризат ноктите от яд, АФЕРА би поискала още на старта на операцията срещу Жеков СРС-та не за ортаците му от ъндърграунда, а за ортаците му в прокуратурата, МВР, ДАНС и властовия "приятелски кръг” на онези, които управляват пак България", пише Веселина Томова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама