Ремонт на зоопарка и влакче до "Заюва поляна" - част от приоритетите на плана за развитие на Благоевград

17:38, 24 авг 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основен ремонт на зоопарка и строеж на влакче до местността "Заюва поляна" са част от изменения план за развитие на Благоевград. Освен това в него са включени изграждане на хотел с трибуни край стадиона в областния град, спортна база край Зелен дол и реновиране на парк "Ловен дом" и Обсерваторията.

Общината има за цел да усвои колкото се може повече финансови средства по Оперативна програма "Региони в растеж". Обектите ще бъдат включени в инвестиционната програма на административния център и с нея  областния град ще кандидатства за сумата от 44 милиона лева. Възможно е финансирането за тях да се увеличи с 50% и да стане 66 милиона лева.

13-те нови обекта, които ще бъдат включени в плана ще бъдат обсъждани публично.

"Ще кандидатстваме за усвояването на средствата още през първата възможна година и затова е сформирана работна група, наети са външни консултанти за допълването на интегрирани план. По този начин ще допълним и обхвата на дейностите по следващия програмен период”, коментира заместник-кметът по европейските въпроси Зорница Кралева и допълни, че гражданите също могат да дават предложения за обекти, които да бъдат обсъждани и включени в плана за интегрирано развитие на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама