Фирма "Зебра" пак затапи Аспаруховия мост във Варна (снимки)

18:24, 24 авг 15 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безумието, наречено ремонт на Аспаруховия мост, продължава и в час пик, сигнализираха възмутени варненци на редакционната поща на Topnovini.bg. Както вече съобщихме, кръпките се правят от печално известната фирма "Зебра", чиито некадърни работници пренареждаха до безкрай паветата на т. нар. пешеходен ринг, а Варна стана за смях на цяла България. 

Очевидно, за да спестят някой лев за нощен труд, от управата на фирмата са решили, че могат да асфалтират моста посред бял ден и в пиковите часове, за сметка на комфорта и конституционното право на свободно придвижване на гражданите на Република България.

Преди обяд извънгабаритните машини, валяци и прочие бяха завзели лентите за движение в посока "Аспарухово". Сега техниката се мести в платното за центъра на града, а задръстването започва още от средата на моста, където оглушително свирят клаксони, а шофьорите псуват с пълно гърло. Майка и дете излязоха от прегряла в задръстването кола и се чудят как ще продължат по пътя си за центъра на града.   

Вместо да уведоми Пътната полиция за предстоящия ремонт и за затрудненията, които ще създаде, Община Варна е оставила подопечната си фирма да прави каквото си поиска, включително и да регулира на своя глава движението по моста. Ролята на регулировчици я играят мургави работници на средна възраст, за които е твърде съмнително, че имат завършен осми клас и респективно свидетелства за управление на МПС. 

Варненци се питат кой болен мозък е разрешил това безумие да се разиграва на иначе стратегическото транспортно съоръжение и защо никой от общината не си прави труда да контролира изпълнението на ремонтните работи. Същата тази фирма "Зебра" блокира Аспаруховия мост и миналия петък, когато реши, че може да асфалтира съоръжението в проливния дъжд. Ресорният заместник-кмет, инж. Христо Иванов, продължава да не вдига мобилния си телефон и на този етап въпросите относно ремонта и организацията на движение на моста остават без експертен отговор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама