Добрич се размина със сухия режим

18:52, 24 авг 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Токът на „ВиК – Добрич няма да бъде спрян, за което преди дни бе предупредил енергийният доставчик „Енергийна финансова група“. Това съобщи за Добрич Topnovini.bg кметът Детелина Николова, която също се бе ангажирала с търсене на варианти за решаване на проблема.

Тя е получила писмо от „Енергийна финансова група“. В него се казва, че е „постигната договореност относно заплащане на изискуемите и ликвидни парични задължения на „ВиК“ – Добрич“. В резултат на това от „Енергийна финансова група“ са  оттеглили искането си след 8 часа на 2 септември трябва да се преустанови снабдяването с електрическа енергия на държавното дружество „Водоснабдяване и канализация” – Добрич, поради неплатени фактури за ток.

Решението е взето след настояване на местната власт в Добрич и заинтересованите институции, и в отговор на писмо от заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. В него се предлага да се разработи погасителен план за задълженията на дружеството с приемливи условия и за двете страни.

Припомняме, че с писмо до ”Енерго Про мрежи”, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, областна администрация, Община Добрич и КВЕР от „Енергийна финансова група” АД бяха предупредили, че, ако до 25 август „ВиК“ – Добрич не плати задълженията си, след 8 часа на 2 септември трябва да се преустанови снабдяването му с електрическа енергия. Просрочените задължения на „ВиК“ са 1 984 637 лева, като други две фактури, които са с падеж в края на август и на септември, са за още 1 420 481 лева.

Още тогава кметът Детелина Николова  увери, че до спиране на водата на Добрич няма да се стигне. Тя инициира среща с управителя на водното дружество инж. Петър Калчев, на която присъстваха и народните представители от ПП ГЕРБ Румен Иванов и Живко Мартинов. Тогава кметът увери, че са предприети всички необходими мерки да не се допусне спиране на електрозахранването на „ВиК” ЕООД. Инж. Калчев също заяви, че за решаване на проблема се работи отдавна и са ангажирани МРРБ, добричките депутати, областният управител, кметът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама