НЗОК дава 4.5 млн. лв. на болниците от своя резерв

20:01, 24 авг 15 25 821 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще предостави 4.5 милиона лева от собствения си резерв на болниците. За това са се разбрали управителят на Касата д-р Глинка Комитов и председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Венцислав Грозев на среща днес.

Към момента около 500 000 лева от тези пари вече са разпределени. Останалите са в резерв и при необходимост в края на годината НЗОК ще заплаща всички извършени медико-диагностични дейности, каза д-р Грозевв, цитиран от БНР.

“Относно заплащането на тежките реанимационни случаи, които са в лечебните заведения за болнична помощ, споразумението ни е, че касата ще заплати сумите, които надвишават два пъти стойността на клиничната пътека или 10 хиляди лева, след като се осъществи проверка и контрол от страна на регионалните здравноосигурителни каси съвместно с ръководствата на лечебните заведения за болнична помощ, които са приели такива пациенти”, допълни още той.

Промяната или назначаването на нов специалист по договор за медицинска помощ, няма да се приема за разширяване на договорения предмет на дейност и извършеното ще бъде заплащано. Практиката от последния месец беше отказ на РЗОК да заплаща за извършване на дейност, след замяна на един специалист с друг, съобщават още от Българския лекарски съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама