Преустройство на ВиК системата довело до липса на вода в Добрич през последните дни

20:15, 24 авг 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преустройство на водоснабдителната система е причина за зачестилите през последния месец проблеми във водоподаването в града. Това съобщи за Добрич Topnovini.bg главният инженер във „ВиК“-Добрич инж. Павел Павлов. С това е свързана и липсата на вода в квартал „Добротица“ тази вечер, както и на други места във високите части на града.

Вече повече от месец водното дружество реализира Програма за преустройство на водоснабдяването в град Добрич. Основната му цел е да се увеличи процентът на добиваната вода от водоизточници в района на областния град. В резултат на включени два нови водоизточника в района на лозята крак в. „Балик“, сондаж в района на с. Плачи дол, на с. Приморци, както и още три нови сондажа в района на Помпена станция Минково. По този начин дебитът на водата в Добрич се е увеличил с около 200 л/сек. Това ще подобри значително водоснабдяването в Добрич, увери инж. Павлов. Присъединяването на новите водоизточници обаче довело до затрудненията във водоподаването напоследък. Най-сериозно то се усеща по високите места в града – кв. „Добротица“, част от кв. „Балик“, „кв. „Христо Ботев“, както и по високите блокове в централна градска част.

Проблемът днес се допълнил от това, че два от сондажите са аварирали, а освен това е извършвано преустройство на помпена станция Дъбрава. Дейностите са приключили в 18 ч., по-късно от очакваното. В ниските части на града вода има, но по високите няма достатъчно налягане, обясни инж. Павлов.  Очаква се водоподаването в града да бъде нормализирано към 22-23 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама