МВР иска промени в НК заради автокражбите

22:30, 24 авг 15 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов е сформирал работна група за изготвяне на промяна на Наказателния кодекс (НК), която да осигури възможност за по-ефективно противодействие на кражбите на автомобили, става ясно от съобщение на Министерството на вътрешните работи.

Органите на реда са започнали и операции на “по-уязвимите места, където се наблюдава тенденция на увеличение на кражбите на автомобили”, както и са засилили работата с партньорските служби в чужбина.

От началото на юни месец т.г. са проведени 11 операции на различни места в страната след констатирано увеличение на автокражбите, пишат от МВР.

“В хода им са проверени общо 35 депа за разглобяване на автомобили, авто-морги и обекти за продажба на части, втора употреба. Открити и иззети са купета, авточасти и агрегати от над 350 автомобила - предмет на престъпно посегателство. Установено е, че голяма част от колите са отнети предимно от София, Враца, Монтана, Варна и Бургас. С оглед на установените факти и събрани доказателства са образувани 12 досъдебни производства”, съобщават от вътрешното ведомство.

Акции е имало и в Слъчнев бряг и Златни пясъци, след като е уставено, че и там кражбите на автомобили са се повишили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама