БСП остана извън ръководството на избирателната комисия в Казанлък

07:13, 26 авг 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на Коалиция „БСП лява България” подписаха с особено мнение протокола от първа консултация за определяне състава на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Казанлък, тъй като след гласуване, техен представител не е включен в ръководството й, съобщиха от Общината.

Според разпоредбите на Изборния кодекс и решение на Централната избирателна комисия в консултациите участват ПП „ГЕРБ“, Коалиция „БСП лява България“,  ДПС,  Реформаторски блок,  Патриотичен фронт, „България без цензура“, „АТАКА“ и АБВ.  ОИК в Казанлък трябва да се състои от общо 11 членове, включително председател, заместник- председател и секретар. Съотношението е: трима членове от ГЕРБ,  двама от  „БСП лява България“, и по един от останалите партии и коалиции.

След проведено гласуване между представителите на политическите формации, бе определена и примерната структура на местната избирателна комисия, която ще бъде изпратена до Централната избирателна комисия и едва след като бъде одобрена  ще бъде назначена в срок до 4 септември. Представителите на партиите определиха председателят да е от ГЕРБ,  заместник- председателят от Атака и секретарят от Реформаторски блок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама