Започват консултации за състава на Общинската избирателна комисия в Търговище

07:21, 26 авг 15 / Политика 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес започват консултациите за състава на Общинската избирателна комисия в Търговище. От 15 часа в зала 28 на административната сграда на Общината са поканени местните лидери на парламентарно представените партии и коалиции. В консултациите ще участват ГЕРБ, коалиция „БСП лява България”, ДПС, Атака, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, България без цензура и АБВ.

Участниците в консултациите следва да представят писмено предложение за членовете в състава на Общинската избирателна комисия, в т.ч. длъжност в Комисията, трите имена, ЕГН, образование и специалност. Допълнително се изисква още един списък на резервните членове, които да заместят при необходимост предложените титуляри.

Съобразно решението на Централната избирателна комисия ОИК в Търговище най-вероятно ще има 11 членове, тъй като обикновено при избори в общината се сформират между 100 и 105 секции за гласуване.  Съотношението между партиите и коалициите е за ГЕРБ - 3 членове, за Коалиция „БСП лява България" 2 членове, за останалите партии и коалиции по 1 представител.

Централната избирателна комисия трябва да назначи общински избирателни комисии за всяка община до 4 септември, което е 50 дни преди изборния ден. Понеже местния вот съвпада с провеждането на референдум същите комисии ще изпълняват и ролята на районни по отношение на националното допитване. Отново до 4 септември кметовете трябва да обявят и образуваните секции в съответната община.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама