Опасни стълбове заплашват минаващите по ул. „Арменска” в Шумен

07:24, 26 авг 15 25 607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За непосредствена опасност за минаващите по улица „Арменска” сигнализират читатели на Topnovini.bg.

На улицата има три стълба с електрически кабели. И трите обаче са счупени в основата си, като вече са е показала армировката на съоръженията.

Мюбеджел Осман обясни, че стълбовете са пострадали докато тежки машини са работили по строителството на новата сграда на духовното училище „Нювваб”.

Съпругът й Мухамед дори ги е боядисал в жълто и бяло, за да се забелязват по-лесно и да не ги удрят шофьорите.

Стълбът, който е в непосредствена близост до входната врата на двора им, също е бил счупен, но Мухамед го е циментирал отново, обясни жената.

Тя разказа, че се притеснява. „Тук минават често хора, опасно е”, казва Мюбеджел.

Жената обърна внимание и на друг проблем  в улицата. „Пролетта слагаха отводнителна канализация. Положиха тръбите и шахтите и покриха изкопа с филц. Щели да асфалтират през април”, разказа Мюбеджел и допълни, че повече не е работено по обекта. „Когато завали, водата донася камъчатата отгоре и те влизат в шахтата, защото пречките са големи”, каза тя. Жената смята, че скоро тръбата, която отвежда тези води, ще се напълни с баласт и ще стане неизползваема. Мюбеджел е категорична, че участъкът трябва се асфалтира, за да не се задръстят наскоро поставените тръби.

Topnovini.bg уведоми за случая ЕНЕРГО-ПРО. От дружеството извършиха проверка, която е установила, че само един от тези стълбове е част от електроразпределителната мрежа, тяхна собственост. Според тях стълбът е функционално изправен. Повредена е само бетонната  обвивка  в основата в следствие на механичен удар, но желязната арматура е здрава и няма открити елементи, по които да протича ток, се казва в отговора на дружеството.

В него е упоменато, че ЕНЕРГО-ПРО са решили да подменят стълба, за да бъдат спокойни хората, които живеят в района и преминават често по улицата.

Останалите повредени стълбове са част от улично осветление, което се поддържа в изправност от Община Шумен.

Експерътът в Общината Делян Стоянов заяви, че случая със стълбовете на ул. “Арменска” ще бъде проверен. На място ще бъде преценено и как да бъдат обезопасени стълбовете. „Възможно е да бъдат изляти и циментови кожуси, с които да се укрепят отслабените места”, каза Делян Стоянов и добави, че проблемът ще бъде решен в рамките на седмица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама