Забавят реновацията на терена зад паметника на Хаджи Димитър

07:53, 26 авг 15 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След приключване на състезанията през септември ще започне реконстукцията на терена зад паметника на Хаджи Димитър, обявиха от общинското ръководство.

„Общината има готовност да започне изграждането на допълнителния обект в центъра към проекта „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони”, но ще се съобразим с планираните в началото на септември – Колоездачна обиколка на България и Рали „Сливен”,  поясниха още от общината.

Обектът трябва да бъде завършен в рамките на два месеца, а общата му стойност е 267 297,45 лева. Това са средства от икономиите, реализирани по проекта за ремонт на центъра.

Общата площ на реконструирания терен  ще бъде около 3 декара и в обхвата му влиза  улицата зад паметника „Хаджи Димитър” и стига до площада пред Митрополията. В това пространство ще се изгради паркинг за 23 автомобила, богато озеленяване и площадно пространство, което да отговаря на нуждите на Сливенска митрополия. В цялата зона ще се поставят пейки,  кошчета за отпадъци, осветителни тела и вградено в тротоара ефектно осветление. Между съществуващия и новия площад ще има връзка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама