Автобус на градския транспорт изгоря до основи в Асеновград

08:27, 26 авг 15 / Любопитно 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Автобус по линия №5 на градския транспорт в Асеновград изгоря до основи. Инцидентът е станал около 18:30 часа вчера, съобщи Радио "Фокус".

Колата е пътувала от кв. "Горни Воден" към Асеновград, когато се е самозапалила. В превозното средство са пътували пътници, които са слезли от автобуса преди да се запали и са невредими. Движението бе спряно за около половин час, вече е възстановено.

Автобусът е собственост на транспортната фирма "Комексмаш- Васил Пиронков”. Собственикът Васил Пиронков уточни, че не е имало пътници в момента на възпламеняването на автобуса, а той е свършил превоза по линията си и прибирайки се към гаража се е самозапалил. По време на управлението шофьорът е забелязал, че в предницата на автобуса нещо се е възпламенило, веднага е спрял и е извадил пожарогасителя, но не е успял да изгаси разрастващите се пламъци. По думите на Пиронков, автобусът е нов и целият е от пластмаса, което е допринесло за цялостното му изгаряне.

Васил Пиронков отбеляза, че автобусът e изгорял изцяло, което ще затрудни определянето на причините за инцидента. Той допълни, че всеки ден автобусът е минавал по 300 километра и до този момент не е имал никакви технически проблеми.

Депутатът от "БСП лява България" Манол Генов обясни, че фирмата "Комексмаш- Васил Пиронков” обслужва обществена поръчка и съответно осигурява всички коли на градския транспорт. По думите му, и преди е имало инциденти с автобусите, но такива винаги има. Генов обясни, че и качеството на автобуса, и лошият път са допринесли за изгарянето на превозното средство в Асеновград. Депутатът припомни, че наскоро свлачище е затворило редовния път и докато се ремонтира, общината е пуснала обходен маршрут, който е стръмен и има повече от 11% наклон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама