Столичани варят лютеница на пазара "Иван Вазов"

08:29, 26 авг 15 / Любопитно 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Домашна лютеница ще се вари днес на фермерския пазар „Иван Вазов“ от 12:00 часа като тренировка за Втория Балкански рекорд за приготвяне на най-голямо количество домашна лютеница на открито.

Организатори са група хора, търсещи чиста храна „Хранкооп София“ под наставничеството на кулинарния историк Ангел Ангелов.

Цените и количествата на продуктите и консумативите, които се използват, ще бъдат записани. След това ще се засече времето, за което е приготвена лютеницата, като накрая ще бъде обявена и крайната цена на продукта, който е произведен от български зеленчуци.

По време на събитието посетителите ще могат да научат рецептите на няколко вида лютеница, както и да ги дегустират в различни комбинации с други фермерски продукти.

"За нас е важно да правим такива демонстрации, за да провокираме хората в големите градове да намират време и начини да си приготвят сами вкусна, традиционна и в крайна сметка и по-здравословна храна. Това ще е една люто-сладко вкусна традиция, изхранила поколения българи и съхранила в чист вид спомена за колективния труд, в който се включва цялото семейство", казват от „Хранкооп София“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама