Отваря врати център за социални услуги в с. Поп Груево

08:43, 26 авг 15 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На трети септември ще започне работа Центърът за социални услуги в с. Поп Груево, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. Той е създаден чрез преустройство на старата сграда на кметството на селото. Преди Община Тервел да направи проект и да кандидатства за подпомагане чрез Местната инициативна група, сградата беше обитаема само в една от частите си, а останалите празни помещения се рушаха.

        След приключването на проекта вече приветливата сграда с три самостоятелни входа има три зони - кметство, социален сектор и медицински сектор.

        Социалният център ще обслужва възрастни и болни хора от селата Поп Груево и Божан. В центъра ще се доставя храна в затворени съдове за двете села, като там тя ще се разпределя и разнася със специализирано транспортно средство. Храната ще се приготвя в кухненския блок на социалния патронаж в Тервел.

Личният лекар на селото ще приема пациенти в обновен кабинет, манипулационна и чакалня. Центърът разполага и с две места за ползване на офис услуги. Разкрива се едно ново работно място за лице, което ще поддържа помещенията и ще участва в разноса на храна до потребителите в двете села.

Стойността на изпълненото строителство е 150 х. лв. с ДДС , от които 20 х. са осигурени от Община Тервел, а 130 х. лв. от Програма за развитие на селските райони. Строителството бе изпълнено от доричката фирма "Атанасов.М" ЕООД. Други 9 х.лв. са осигурени от ПРСР за доставка на мебели за обновената сграда. Доставката на мебелите извърши варненската фирма "Хот трейд" ЕООД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама