Доброволци на БМЧК – Разград реализираха проект „Училище за таланти”

09:44, 26 авг 15 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доброволци на Българския младежки червен кръст /БМЧК/ – Разград реализираха проект „Училище за таланти”. Това е третият поред проект по програма „Партньори за социална промяна” БМЧК, финансирана от фондация „Велукс”, съобщи д-р Милена Кехайова, секретар на Областния съвет на червенокръстката организация.

Целта на проекта бе екипът от млади червенокръстци да подобри социалното включване на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в ж.к „Орел” чрез повишаване увереността в собствените им възможности, развиване и усъвършенстване на талантите им, повишаване познанията им за културните и исторически забележителности в Разградска област.

В рамките на проекта десет доброволци на младежката хуманитарна организация работиха в продължение на шест месеца с децата от Центъра. Стремяха се да поощряват, подкрепят и мотивират малките си приятели в усъвършенстване талантите и подобряване на познанията им за културно-историческото наследство на област Разград. Част от дейностите на проекта включваха обучения за безопасно поведение на пътя и включване в по-безопасна среда, обясни д-р Кехайова.

Дейностите по проекта приключиха с тържество, на което участниците демонстрираха наученото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама