Радан Кънев: „Отлагане“ на съдебната реформа не е обсъждано

09:51, 26 авг 15 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не разбирам думите на премиера, че съдебната реформа се прави за след Цацаров, каза в сряда по Нова телевизия един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев по повод коментара на премиера Бойко Борисов от миналата седмица, че промените са за след мандата на настоящия главен прокурор. 

„Няма никакъв юридически, политически или житейски смисъл нещо да влиза в сила след мандата на Цацаров”, коментира Кънев.  

Радан Кънев подчерта, че до сега подобно "отлагане" на съдебната реформа не е обсъждано. Той уточни, че след връщането си от САЩ не е разговарял с премиера.

"В първите парламентрани дни, 1-2 септември, ще имаме среща с Борисов за парламентарната програма и на нея ще настоявам да изясним този въпрос в детайли", подчерта Кънев. Той за пореден път каза, че за Реформаторския блок реформа в прокуратурата също трябва да има.

По повод предстоящите местни избори и обвиненията, че РБ подкрепя кандидатури на ДПС Кънев посочи, че между издигане на кандидатура и подкрепа има разлика. 

Той добави, че на много места РБ, както и ГЕРБ, ще издигнат български турци. „Издигането на хора мюсюлмани, български турци е елемент от разграждането на монопола на ДПС”, каза Кънев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама