Дърво рухна и помля автомобили до Операта, по чудо няма жертви (снимки)

09:51, 26 авг 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дърво падна и затисна няколко автомобила в уличката зад сградата на Държавна опера – Бургас. Инцидентът е станал около 7,00 часа тази сутрин. По чиста случайност в този момент там не са минавали хора и пострадали няма.

Живущите в близките къщи чули пукот, а след секунда и силен удар. Когато погледнали навън, останали шокирани от гледката. Едно от големите дървета било рухнало върху улицата, а короната му се стоварила върху паркираните зад Операта леки коли.

Веднага е подаден сигнал в полицията и Община Бургас. Петнайсетина минути по-късно на мястото пристигнали служители от „Обществен ред и сигурност” и отцепили района. Дървото е нарязано на части и улицата е освободена.

Два от общо четирите засегнати автомобила са със сериозни поражения. Сив „Ланд Роувър” е с хлътнал преден капак и с напукано предно стъкло. Жълто „Рено Меган” е с изцяло изпотрошени стъкла и засегнат таван. Паркирано в съседство „Пежо 306” е надраскано от клоните. Четвърти автомобил е бил със счупена антена, но други поражения не е претърпял и собственичката му е потеглила с него минути след инцидента. 

Какво е причинило падането на дървото – засега е пълна мистерия. Видно е, че стъблото му се е прекършило само близо до основата. 

Старшият експерт от общинския отдел „Озеленяване” Елена Овчарова коментира пред репортер на Topnovini.bg, че на пръв поглед липсва логическа причина за рухването на дървото. То изглежда напълно здраво, не е включено в списъка на потенциално опасните дървета, маркирани за отрязване. В момента на инцидента времето е било абсолютно спокойно, без никакъв вятър. Вероятна причина може да е заболяване на корените, което предстои да се уточнява.

Щетите по засегнатите автомобили ще бъдат поети от застраховките. Остава стресът за техните собственици и за живущите наоколо. Някои от преминаващите по улицата питаха общинските служители дали ей сега няма да падне върху тях някое от съседните дървета. Други направо обявиха Община Бургас за виновник, защото не си била свършила работата.

У бургазлии още е жив споменът за падналото дърво на ул. „Гурко” през септември 2012 г., което затисна и уби 26-годишния Пейо Янчев. Впоследствие роднините му осъдиха Общината, в резултат на което последната ще им плаща 550 хил. лв. кръвнина. Разликата с настоящия случай, освен че няма пострадал човек, е, че кестенът на ул. „Гурко” беше изгнил и падна при силна буря.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама