КЗП хвана верига за бързо хранене да лъже за кашкавала в сандвичите

12:02, 26 авг 15 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на потребителите (КЗП) е хванала верига ресторанти за бързо хранене да заблуждава клиентите си, че слага в сандвичите кашкавал, а в действителност слага заместител – топено сирене. 

Комисията съобщава на сайта си, че е забранила тази практика, а веригата, чието име не се посочва, може да бъде глобена с до 30 000 лв. 

Проверка на КЗП е установила, че на  ценоразписа, върху светещо табло и на витрината в обектите си, както и на своята интернет страница търговецът назовава влаганата съставка „кашкавал”. 

При документална проверка на фактурите от производителя КЗП установи, че артикулът е изписан като „топено сирене триъгълни парчета” или „триъгълни парчета” без подробно описание. Върху представената пред контролния орган опаковка на продукта е записано: „Нарязано топено сирене. Триъгълни филийки.”, а на етикета на производителя върху кашона стои надпис: „Топено сирене”. 

Очевидно става дума за несъответствие между посочения от производителя вид на продукта и начина на представянето му в ресторантите от веригата, посочват от КЗП. 

„Комисията счита, че невярната информация в рекламните материали относно вида на влагания продукт, като част от съставките на различните сандвичи, заблуждава потребителите и е възможно да повлияе на решението им за покупка“, коментира КЗП. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама