Нова ограда край плажа Силистар

12:52, 26 авг 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Край плажа Силистар изникна нова ограда, сигнализира “Нова телевизия”. Това стана само месец, след като държавата се намеси и освободи достъпа до плажа, за което тъстът на депутата от ДПС Йордан Цонев - Георги Якимов, събираше такси.

Собственици на частни имоти, през които се минава, за да се стигне до пясъка, са започнали да монтират метални заграждения. Според посетители на плажа Силистар по този начин най-вероятно ще бъде ограничен изцяло достъпът до пясъка и морето или ще се върне старата практика за събиране на такса за преминаване през частните имоти.

Според местните власти собствениците на земите имат пълното право да правят каквото решат в имота си, но са им били съставени актове за извършване на нерегламентирани строителни дейности в разгара на летния сезон, пише “Нова телевизия”.

От Министерството на регионалното развитие обясниха пред София Topnovini.bg, че не са получили сигнал, но ще направят проверка. Твърде възможно е обаче казусът да се окаже не в техните компетенции, а в тези на кмета.

Ако оградите блокират достъпа до плажа с автомобили, то това не е закононарушение, а просто некоректна практика. Ако обаче достъпът и пеша е забранен (или се събират такси за преминаване), то това е нарушение на закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама