Григор Димитров започва участието си на US Open под №17

13:06, 26 авг 15 / Спорт 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на отритото първенство на САЩ US Open. Той е поставен под номер 17 във водената от сърбина Новак Джокович мъжка схема, съобщават организаторите.

Серина Уилямс най-вероятно ще бъде лидер при жените. Тя ще открие кампанията, след чийто край тенесистката има възможност да събере всички четири титли от Големия шлем за сезона. Това ще се случи за първи път от 27 години насам.

Швейцарецът Роджър Федерер спечели второ място в световната ранглиста и в схемата на турнира в Ню Йорк с титлата в Синсинати, с която триумфира само преди два дни. В топ 10 пък попадат цели петима победители от откритото първенство на САЩ, както и общо шестима носители на титли от Големия шлем. Освен Джокович (2011) и Федерер (2004 и 2008) турнира са печелили още британецът Анди Мъри (2012), испанецът Рафаел Надал (2010 и 2013) и миналогодишният победител Марин Чилич от Хърватия. Мъри е трети в схемата, Надал е осми, а Чилич е девети. Кей Нишикори, който загуби финала срещу хърватина през 2014, пък се намира на четвърто място и една позиция пред шампиона от "Ролан Гарос" - Стан Вавринка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама