Откриха нова площадка за малчуганите в Пловдив (снимки)

13:39, 26 авг 15 / Любопитно 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Откриха новата детска площадка на Гребната база. На събитието днес присъстваха кметът на Пловдив Иван Тотев и районните кметове на "Централен" и "Западен" Георги Титюков и Димитър Колев.

"Площадката е като тази в Цар-Симеоновата градина, но като брой съоръжения е най-голямата в Пловдив", заяви градоначалникът.  Над 100 деца едновременно ще могат да играят на 9 големи комплексни съоръжения.

Съоръжението е на стойност 400 хил. лв. и е разположено на площ от около 450 кв. м. В За допълнително удобство на родителите бе направен и паркинг с 45 места.

Усилено се работи и по изграждането на Младежкия център на Гребната база. Паралено с това се правят и игрища за футбол, волейбол и баскетбол, площадки за тенис на маса и фитнеси на открито.

Кметът на район "Западен"  Димитър Колев каза, че на утрешната общинска сесия ще се гласува отпускането на средства за ремонта на ул. "Просвета" в кв. "Прослав". "Нужни са 750 хил. лв. за ремонта на "Просвета". Очакваме 250 хил. лв. от Община Пловдив, за да стартираме с ремонтните дейности", добави Колев. Той каза още, че ул. "Рая" в "Западен" се нуждае от спешен ремонт. За нея пък са необходими 50 хил. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама