Откриха официално обновения център на Омуртаг

13:47, 26 авг 15 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обновеният център на Омуртаг бе официално открит днес. На церемонията, която се проведе днес по обяд, присъстваха кметът Неждет Шабан, заместник-кметът Мехмед Мехмедов, общественият посредник Хасан Хасанов, секретарят Рембие Ереджебова, служители на администрацията, общински съветници, кметове на населени места, представители на регионалните медии, граждани  и други.

Втори и трети етап от разширението на административния център на Омуртаг са част от поредицата проекти, с които се благоустроява центърът на града. През 2013 година, бе реализиран първият етап, с който се изгради площад „Летец- космонавт Александър Александров”, а в момента се изпълнява и четвъртият етап, обхващащ улица „Климент Охридски“ и част от ул. „Георги Сава Раковски”.

На откриването днес градоначалникът Неждет Шабан заяви, че стойността на четирите проекта, с които се естетизира централната градска част, е около 1 500 000 лева. Той съобщи още, че през следващите седмици предстоят поредици от откривания на изпълнени проекти.

Сред изброените обекти бяха кръстовището между улиците „Генерал Тотлебен“ и „Търновска“, обновеният парк в село Камбурово, изграденият в двора на бившия санаториум малък парк и рехабилитираният общински път Веренци-Българаново-Могилец. От думите на кмета стана ясно, че за тяхното изпълнение са изразходвани около 5 700 000 лева. Шабан съобщи още, че ремонтът на водопровода от яз. Ястребино до град Омуртаг също е изпълнен на 95 процента и към средата на месец септември обектът ще бъде пуснат в експлоатация.

С откритите днес два обекта бяха благоустроени пространството пред сградата на Общинска администрация, което се оформи като пешеходно, обвързвайки площадите „Независимост” и „Летец- космонавт Александър Александров”.

Естетизирането обхвана и ул. „Цар Освободител“, а именно зоната между кръстовището пред Районен съд до Войнишкия паметник. Финансовите средства за реализирането на проектите бяха осигурени от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, както и от собствени средства на Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама