21 000 кубика дърва е продало Общинското предприятие „Разградлес”

15:07, 26 авг 15 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на годината Общинското предприятие „Разградлес” е продало 21 000 кубика дърва от видовете габър и цер от временен склад в гората, съобщи директорът на предприятието инж. Свилен Йорданов. Той отбеляза, че това са най-предпочитаните от домакинствата дърва и се продават на цена от 48 лева за куб.метър.

В началото на септември ще започне отново и продажбата на дървесния вид акация на цена от 40 лева на куб.метър. Акацията се продава два пъти в годината – до края на април и в началото на септември, като до момента продаденото количество дървесина е 500 кубика.

Жителите на общината могат да си закупят целогодишно и нарязана и нацепена дървесина от видовете цер, габър и други твърди дървесни видове от постоянния склад на предприятието. Продажната цена на дървата е 120 лева за тон. Ако гражданите решат да ползват транспорта на предприятието в рамките на града ще трябва да заплатят 130 лева, а извозването им до населените места на общината струва 140 лева. До момента продадената от „Разградлес” нарязана и нацепена дървесина от склада на предприятието възлиза на 400 тона, каза Йорданов.

Той коментира, че предприятието разполага с достатъчно количество дърва, за да задоволят търсенето и добави, че няма да има увеличение на цената на дървата за огрев.

Свилен Йорданов отбеляза, че с решение на Общинския съвет „Разградлес” ще предостави на преференциални цени близо 1600 куб. метра дърва за огрев на кметства, училища, детски градини, църкви, джамии и други общински структури и социални групи от община Разград. Към момента са доставени близо 60 на сто от общо планираните количества, като снабдяването на институциите трябва да приключи до края на октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама