Органите на реда хванаха незаконна мобилна бензиностанция

15:10, 26 авг 15 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместен екип на прокуратурата, МВР, ДАНС, агенция "Митници" и НАП са заловили незаконна мобилна бензиностанция, поставена в микробус, съобщиха от държавното обвинение. Капацитетът й е за 3 тона гориво и е оборудвана с всички необходими приспособления. Бензиностанцията е функционирала нелегално, без да са платени данъци и акциз.

Вчера и днес органите на реда провеждат специализирана операция по проверка на търговски обекти, занимаващи се с разпространение на горива. Проверяват се количеството и качеството на продаваното гориво и фискалното отчитане. Проверени са множество петролни бази и бензиностанции. 

По линия на качеството на горивата са проверени 24 обекта, от които 4 бази и 20 бензиностанции. Иззети са 15 проби за бензин и 20 проби за дизел. По линия на метрологичния контрол са проверени  27 обекта, от които 3 бази и 27 бензиностанции. Установени са общо 12 нарушения на бензиностанции, които се изразяват в несъответствие  на нивомерните системи.

Най-честите нарушения до момента са наличие на касови разлики, липса на декларации за съответствие на горивото, деклариране на части от наличното гориво, а не цялото му количество, смесване на партиди.

Досега са запечатани 660 тона гориво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама