Унгарската полиция използва сълзотворен газ срещу бежанците на границата

15:15, 26 авг 15 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Унгарската полиция е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне бежанците, протестиращи на границата на страната със Сърбия, съобщи BBC.

Размириците са избухнали в пренаселен лагер за имигранти в пограничния град Рожке, предизвикани от отказа на бежанците да им бъдат свалени пръстови отпечатъци.

Имигрантите се опасяват, че ако това се случи, те ще трябва да останат в Унгария, а целта на повечето от тях са страните от Западна Европа, особено Германия.

Унгарската полиция заяви, че ще изпрати 2100 полицаи подкрепление на границата със Сърбия, за да помогнат за справяне със засиления имигрантски поток, съобщава BBC и напомня, че по-рано тази седмица Унгария обяви, че обмисля да използва армията си, за да се справи с миграционния натиск.

Само в понеделник рекорден брой имигранти преминаха сръбско-унгарската граница и влязоха в Унгария.

По-рано днес германският канцлер Ангела Меркел се обърна към икономическите мигранти от Балканите с думите "да не си правят труда да идват в Германия, защото шансът им да получат разрешение за пребиваване и работа е минимален". 

Приоритет на Германия става справянето с бежанската вълна от Близкия изток.

"Иначе няма да успеем да помагаме на онези, които наистина се нуждаят", обяви Меркел.

Германският канцлер Ангела Меркел е на посещение в приют за лица, търсещи убежище, в Хайденау, който беше цел обект на нападения от страна на крайнодесни екстремисти. Германия очаква до 800 000 молби за убежище през 2015 г., което е повече от всяка друга страна от Европейския съюз.

Правителството в Берлин призова останалите страни членки, включително Великобритания, да приемат повече имигранти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама