Откриха нов център за хора с увреждания във Варна

15:58, 26 авг 15 25 708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов дневен център за хора с множествени увреждания бе открит във Варна. Социалното заведение, което се  намира в квартал Чайка – бл. 67, е с капацитет от 25 места.

"Този център е резултат от активния ни диалог и работа с неправителствените организации, с родители и близки на хора с увреждания. Винаги ще им бъдем длъжници, но днес съм щастлив, че правим още една стъпка в посока на създаване на условия, които да улеснят тяхното ежедневие“, каза при откриването кметът на Варна Иван Портних.

Той допълни, че новата социална услуга е част от разширяването и обогатяването на социалната програма на общината. В центъра ще бъдат предоставени комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на потребителите през деня -храна, задоволяване на ежедневните, здравните и рехабилитационните потребности, организация на свободното време.

Стойността на ремонта на помещенията е  254 хил. лв., а издръжката до края на годината - 38 хил. лв. В момента вървят процедурите за подбор на персонала, които трябва да приключат до края на септември.

Центърът бе осветен от отец Михаил. Сред гостите на тържеството бяха и д-р Лидия Маринова, зам.-кмет по здравеопазване и социални дейности в община Варна, Любомира Комитска, директор на дирекция "Социални дейности“, служители от район "Приморски“, общински съветници, представители на неправителствени организации, хора с увреждания, придружавани от свои близки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама