Пуснаха под гаранция един от задържаните в "Час пик"

16:03, 26 авг 15 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
35-годишният Господин Господинов-Гуспата, който бе арестуван с наркотици в крайбрежното заведение "Час пик" във Варна, бе освободен под парична гаранция. Основанията за това са чистото съдебно минало на обвиняемия, който е реабилитиран по право, минималното количество наркотици, които са били намерени у него по време на спецакцията, както и обстоятелството, че е баща на малко дете и че живее на семейни начала с неговата майка.

Освен това експертизата на оръжието на Гуспата все още не е готова и засега не може да се твърди категорично, че той е притежавал газов пистолет, пригоден за бойни цели, счита съдът.

Тъй като от приложените справки по делото не може да се установи къде точно живее Гуспата, на ул. "Брегалница" или на "Битоля", както и поради това, че мярката за неотклонение "домашен арест" според съда е неефективна заради слабости при изпълнението й, окръжният съдия Соня Нейкова определи на обвиняемия парична гаранция в размер на 3500 лева. Едва след като внесе тази сума, той ще може да се върне при семейството си, с което по думите му живее на ул. "Битоля".

Пред съда обвиняемият обясни, че в неделната нощ е искал да почерпи приятелите си, тъй като е имал щастлив повод, и че не е действал с умисъл. Стана ясно, че у Гуспата са били открити едва 6 грама наркотици, което не е много и според съда. Прокуратурата, за която обвиняемият е дилър, ще протестира определението в 3-дневен срок пред апелативна инстанция.

Другият арестуван в "Час пик" - 32-годишният Пламен Богданов, който се яви в съда по шорти, остава за постоянно в ареста. Русенецът признава вината си, изразява съжаление за случилото се и декларира, че ще съдейства на органите на досъдебното производство, за да си довършат разследването.

Съдът обаче му определи най-тежката мярка за процесуална принуда, която може да се обжалва също в 3-дневен срок. Основанията за това са, че у Богданов и при последвалия обиск в жилището му във Варна са открити внушително количество наркотици и боеприпаси, както и че изтърпява условна присъда, която очевидно не е дала ефект върху поведението му. Съдия Соня Нейкова подчерта, че не би определила мярка "домашен арест", тъй като компетентните органи във Варна не оказват ефективен контрол при изпълнението й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама