12% ръст на продажбата на горива след проверките

16:51, 26 авг 15 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само седмица след началото на проверките на бензиностанциите продажбата на горива се е увеличила с 12%. Това е заявил премиерът Бойто Борисов на днешното заседание на Министерския съвет, предадоха от правителствената пресслужба.

Това се случва само седмица след началото на проверките на бензиностанциите, които установиха голям брой нарушения в търговията с гориво. Основната констатация е, че контролните оловни пломби по измервателните уреди на бензиностанциите, с които се запечатват отчетените количества, се поставяли така, че да може да се освобождават и поставят отново, без да се наруши цялостта на знака. Така се стигна до парадокса в пиковия сезон, в който хората пътуват най-много, да излиза, че се харчи по-малко гориво. Нарушения бяха отчетени в 60% от големите вериги бензиностанции и в 40% от по-малките.

На заседанието на Министерския съвет днес премиерът е дал картбланш на министъра на икономиката Божидар Лукарски да следи двете агенции, които отговарят за пломбирането на бензиноколонките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама