Благотворителен концерт в помощ на 19-годишен русенец

17:11, 26 авг 15 / Култура 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен концерт в помощ на 19-годишния русенец Петър Каменов Петров организират негови роднини, близки и приятели. Той ще се състои на 31 август от 19 ч. в Канев център.

Участие към момента са потвърдили Искрен Пецов, Димчо, Каската, Софи Бард, Ева Георгиева, Илиян, Shorty Dee, Ivanqza & Eyk Beat от Beat 4 Fun, Денис, орк. "Плам", деца от НУИ "Проф. Веселин Стоянов", танцови групи "Сандровче" и "Мартенски пъзел", танцово вариете "Фламинго", Радинела, Серджио, Габриела Иванова, емил Тодоров и др.

Петър завършва средното си образование преди година. След това работи в "Дунарит", откъдето е бил съкратен и в момента е безработен.

Наскоро е станало ясно, че той страда от миелодиспластичен синдром, тип Рефрактерна анемия с мултилинейна дисплазия /Монозомия 7/.

Лекарите препоръчват трансплантация на стволови клетки. Финансирането на операцията, която трябва да се извърши в клиника в Германия, Турция или Израел, обаче не е по силите на неговите роднини и близки. Поради това те организират концерт и базар за набиране на необходимите за целта средства.

Базарът е разположен всеки ден на централния площад "Свобода" в Русе срещу Съдебната палата. Там освен сувенири, могат да се закупят и билети за концерта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама