Наградиха читалищен деятел за доброто представяне на Русенско на събора в Копривщица

17:14, 26 авг 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-областният управител на област Русе Явор Янчев връчи благодарствено писмо на Мануела Симеонова – експерт в РЕКИЦ „Читалища“ – Русе.

Поводът беше успешното представяне на област Русе на 11-тия Национален събор на българското национално творчество „Копривщица 2015”, за което бе получено благодарствено писмо и плакет за цялостно постижение от зам.-министъра на културата Боил Банов.

Десет индивидуални участника – певци, разказвачи и свирачи, седемнадесет певчески, пет коледарски и две групи за обичаи представиха успешно област Русе на 11-тия Национален събор на българското народно творчество „Копривщица 2015”.

Народните читалища „Св. св. Кирил и Методий 1924” от кв. „Средна кула”, „Просвета” от кв. „Долапите” и „Отец Паисий 1927” от с. Мечка, представиха блестящо общините Русе и Иваново и грабнаха специалните награди – Дървени плакети с логото на фестивала за най-добро изпълнение и цялостна програма.

Тринадесет метални плакета с логото на фестивала бяха присъдени заслужено за групово и индивидуално изпълнение.

Явор Янчев изказа радостта си, че традициите, наследени от предците ни, са все още живи и се предават на бъдещите поколения. Той пожела успех във всички начинания и творчески успехи.

От своя страна Мануела Симеонова благодари за жеста и подчерта, че сътрудничеството с Областна администрация до момента е било ползотворно и се надява и в бъдеще да е така.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама